fbpx

FAQs Untuk Pengguna

Lapar adalah perkhidmatan penghantaran makanan Mesra Muslim yang membawa makanan bukan sahaja dari kedai makan malahan masakan dari rumah untuk dihantar terus kepada pelanggan kami.

Kawasan penghantaran terpilih di sekitar Shah Alam, Kota Kemuning, Wangsa Maju, Sri Rampai, Setia Wangsa, Keramat, Lembah Pantai, Bangsar, Johor Bahru, Pasir Gudang, Skudai, Kulai & Senai.

Kami menawarkan pelbagai kaedah pembayaran seperti pembayaran secara tunai, e-wallet, perbankan atas talian dan secara kad kredit atau kad debit.

Isnin hingga Ahad, 8 pagi hingga 12 tengah malam.

Malangnya, anda mesti berdaftar sebelum membuat pesanan.

  • – Mungkin anda berada di luar kawasan penghantaran restoran
  • – Restoran ditutup atau tidak dapat menerima pesanan
  1. Ya boleh. Semasa daftar keluar, kemas kini nama dan alamat penghantaran individu yang ingin membuat pesanan.

Biasanya anggaran waktu penghantaran akan dinyatakan di aplikasi dari ketika anda membuat pesanan. Jangkaan penghantaran bergantung kepada

– Saiz pesanan

– Penerimaan dan menyediaan pesanan anda oleh restoran

– Jarak antara alamat penghantaran dan restoran anda

  • – Keadaan cuaca

Sekiranya anda memesan kurang daripada nilai pesanan minimum, anda harus membayar caj pesanan minimum RM2

Sila ambil gambar makanan yang anda terima dan hantarkan ke khidmat pelanggan kami melalui Whatsapp. Khidmat pelanggan kami akan membantu anda dalam masa terdekat.

Membuat pesanan salah atau bertukar fikiran? Jangan risau anda boleh membatalkan pesanan sebelum pesanan anda diterima oleh restoran. Sekiranya restoran telah menerima pesanan, anda tidak boleh membuat pembatalan ini disebabkan pesanan anda mungkin telah dibuat.

Malangnya, anda tidak dapat membuat pesanan dari pelbagai restoran dalam pesanan yang sama. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat pesanan anda secara berasingan dari pelbagai restoran.

Restoran berhak untuk membatalkan pesanan kerana makanan yang dipesan oleh anda kehabisan stok. Anda tidak akan dikenakan bayaran dalam kes ini. Pemulangan tunai akan diproses dalam 14 hari bekerja

Anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan kami melalui

No. Perhubungan 603 – 2725 5678 atau WhatsApp: 6016 – 3399 950 atau support@lapar.my

Lokasi Kami

Lintasan Supremasi Sdn Bhd (830090-M)

A-3-1, Northpoint Offices, Mid Valley City
No. 1, Medan Syed Putra Utara, 59200 Kuala Lumpur.

Copyright @ 2020 Lapar